Lever Med Ovnsbakte Rødbeter

kalvelever med rødbeter_page_thumb[2]

icon_prep_thumb[1]
Tilberedelse
20 min.
icon_time_thumb[1]
Steketid
1 hours
icon temp_thumb[1]
Temperatur
200 C
icon_serv_thumb[1]
Porsjoner
4
icon_freeze_thumb[1]
Kan ikke
fryses

4 middels store, avlange rødbeter
4 store eller 8 små skiver okse- eller kalvelever
rugmel
salt
pepper
1 ss olje
½ ss smør
2-3 dl buljong
4 ss rømme
½ liten løk,
1 ss sitronsaft

1
Skyll og tørk rødbetene, men skjær ikke i dem, da renner saften ut. Legg rødbetene i et ildfast fat eller på folie i ovnen og bak dem som angitt.

2
Tørk leveren godt og vend skivene i rugmel, tilsatt salt og pepper. Stek skivene 1-2 min. på hver side, alt etter tykkelsen, i smør og olje.

3
Kok ut pannen med buljong og hell sjyen over leveren. Hold leveren varm.

4
Ta ut rødbetene når de er møre og skjør et kryss idem (som på bakte poteter). Dryss litt salt i snittet.

5
Rens og hakk løken og bland den med rømme, litt salt og sitronsaft. Legg en skje rømme i hver rødbet. Server leveren varm med rødbeter, grovt brød og ev. en salat av snittet hodekål eller kinakål blandet med finhakket persille og løk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s