Likørpannekaker

Likørpannekaker

4-5 porsjoner
Tilberedningstid: Til sammen ca. 30 min.
Hviletid: 30 min.
Steketid: Til sammen ca. 20 min.
Kan ikke fryses

Ingredients
Røre:
2 egg
2 ss sukker
175 g hvetemel (3 dl)
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl fløte, 35%
2-2 1/2 dl vann
50-75 g smelter smør
Fyll:
500-750 g epler
I appelsin
1/2 sitron
2 dl vann
sukker
Likørsaus:
4 ss smør
1 appelsin
1/2 sitron
kokelake fra eplene
sukker etter smak
50 g mandler
1-2 glass hvit likør

Fremgangsmåte

[1] Rør sammen egg, sukker, hvetemel, vaniljesukker, fløte, vann og smeltet smør til en jevn, ganske tynn røre. La røren hvile. Stek tynne, små pannekaker. Pannekakene kan stekes dagen før de skal brukes.

[2] Kok en lake av appelsin- og sitronsaft, vann og sukker etter smak. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i tynne snitter. Kok eplesnittene så vidt møre i laken og ta dem opp. Legg eplesnittene I pannekakene, rull dem sammen og legg rullene i en serveringspanne.

[3] Bland kokelaken med smør, appelsin- og sitronsaft, skåldede mandler i flak og ev. litt mer sukker. Kok opp sausen og hell den over pannekakene. Plasser serveringspannen på et stativ over en spritflamme. La pannekakene bli varme og hell over likøren. Vipp litt på pannen slik at spritflammen antenner likøren, og rist på pannen til flammene slukker. Ha alltid et lokk i nærheten, som kan legges over pannen hvis likøren brenner for lenge.

Tips: Flamberingen kan utelates. Legg pannekakene i et fat, hell over dessertsausen, som er blandet med likøren og gitt et oppkok. Varmes i 200°C varm ovn i 5-8 min.

Advertisements