Lincolnshire Svinekjøtt og Poteter

385_lincolnshire-pork-and-potatoes_thumb[2]_thumb

En tradisjonell britisk rett, fullpakket med sterke smaker. Prøv å servere retten med hjemmelaget eplesaus og du har en perfekt søndagslunsj.

Ingredienser
250 g nypoteter, skrubbet og kuttet i tykke skiver
300 g svinefilet
1 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
1 ts kornet sennep
Salt og sort pepper
75 g sjampinjonger, kuttet i to
4 ss kremfløte
1 ss frisk hakket persille
2 squash, grovrevet og forvellet

Fremgangsmåte

[1] Skjær svinekjøttet inn i 6 diagonale skiver. Bland eddik, 1 ss olje, sennep, salt og pepper i en bolle og tilsett svinekjøttet.

[2] Plasser potetene i en kjele med lettsaltet kokende vann. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter eller til de er møre deretter lar du de renne av seg.

[3] Varm resten av oljen i en stekepanne og stek potetene i 4-5 minutter til de er gylne. Fjern fra pannen og sett til side. Tilsett svinekjøtt og sopp i pannen og stek i 5-6 minutter til kjøttskivene er brune på begge sider.

[4] Ha potetene tilbake i pannen og tilsett fløte og persille. Kok opp og smak til.

[5] Serveres på en seng av forvellet, grovrevet squash.

Advertisements