Linfrøbrød

En brødoppskrift funnet i “Gjærbakst” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Linfrøbrød

Blir 2 brød
Tilberedningstid: 15-20 min.
Heving: I alt ca. 2 timer
Steketid: Ca. 1 time
Ovnstemperatur: 225° C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses.

Ingredienser
75 g gjær
3/4 liter vann
1 kg rugmel (ca. 16-17 dl)
1 ss salt
3 ss linfrø
2 ss karve
ca. 200 g hvetemel (ca. 3 1/2 dl)

Fremgangsmåte


[1] Rør den smuldrete gjæren ut i 1 dl lunkent vann, tilsett resten av vannet, det meste av rugmelet, salt, linfrø og karve. Eit deigen smidig med resten av rugmelet og så mye hvetemel at deigen slipper.

[2] Sett deigen tildekket på et lunt sted og la den heve ca. 1 1/2 time. Elt deigen og form den til to runde brød som snittes i rutemønster. Etterheves 20-30 min. på stekeplate og pensles så med vann.

[3] Sett en ildfast form eller folieform med vann i bunnen av ovnen,og sett brødene inn i varm ovn. Hvis brødene blir for brune må overvarmen dempes på slutten av steketiden, eller brødene kan dekkes med papir eller folie.

[4] Pensle de ferdige brødene med lunkent vann og legg dem på rist med et klede over.

Advertisements