Loff Bakt Med Røre

Loff Bakt Av Røre

Blir ett brød

Ingredienser
2,5 dl melk
3 ss sukker
1 ss salt
2 ss margarin
2,5 dl varmt vann (37° C)
2 pakker gjær, aktiv tørr eller fersk
10 dl usiktet mel

Fremgangsmåte

[1] Skåld melken; rør inn sukker, salt og margarin. Avkjøl til lunken. Mål opp varmt vann i stor varm bolle. Dryss eller smuldre i gjæren; rør til gjæren er oppløst. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Rør inn melet; røren vil være ganske stiv. Pisk til godt blandet, ca 2 minutter.

[2] Dekk til; la røren heve på et varmt sted uten trekk til røren er mer enn doblet i størrelse, ca 40 minutter. Rør røren ned. Rør kraftig i ca 1/2 minutt.

[3] Hell røren i en smurt 23,5 x 13,5 x 7,5 cm brødform. Bak i en moderat ovnen (190° C) i ca 50 minutter.

Advertisements