Løk- og Timianpoteter

En delikat potetoppskrift funnet på bama.no
Løk- og Timianpoteter

4 porsjoner

Ingredienser
500 g poteter
3 løk
1 kvast frisk eller ¼ ts tørket timian
½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
100 g smør
Salt og nykvernet pepper
1–2 dl kyllingkraft eller vann

Slik gjør du

[1] Skrell og skjær poteter og løk i ½ cm tykke skiver. Bruk en stor stekepanne som varmes godt, tilsett olje og stek løk og poteter på sterk varme til alt begynner å få farge. Tilsett smøret og stek videre til poteter og løk blir gyllenbrune.

[2] Dette kan med fordel gjøres i to omganger for å sikre god farge på løk og poteter. Det er nettopp dette som gir den gode smaken til slutt. Krydre med timian, salt og pepper.

[3] Ha alt over i en ildfast form og press det godt sammen. Hell over kraft eller vann. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200˚C  og stek videre i 30 minutter.

Advertisements