"Lovelight" – Lett og Luftig

lovelight 2 egg chffon_wesson oil_LIFE_1956_page_thumb[3]

“Lovelight” laget med 2-eggs sukkerbrød. En gyllen lag kake. Så stor. Så luftig. Så deilig!

2 egg, atskilt
3,5 dl sukker
5,5 dl siktet kake mel
3 ts dobbeltvirkende bakepulver
1 ts salt
0,7 dl olje
2,5 dl melk
1 1/2 ts vaniljesukker

Sett ovnen til 175° C. Smør og strø 2 runde kakeformer, minst 20 x  3 cm eller 22 x 3 cm, eller en avlang form, 33 x 24 x 5 cm med hvetemel. Pisk eggehvitene skummende. Gradvis slå i 1 dl sukker og visp blandingen til den er stiv og blank.

Sikt resterende sukker, mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett olje, halvparten av melken og vaniljesukkeret. Visp i 1 minutt på middels hastighet på mikseren eller 150 kraftige visp for hånd. Skrap sidene og bunnen av bollen hele tiden.

Tilsett resten av melken og eggeplommer. Visp et minutt til, skrap bollen hele tiden. Fold i vispet eggehvite. Hell i forberedte former. Stek lagkakeformene i 30 til 35 minutter, den avlange formen i 40 til 45 minutter.

MERK: For cupcakes, hell røren i 24 smurte muffins former, Stek i 18 til 20 minutter ved 200° C.

Advertisements