Ølstekte Lammeskanker

305_Ølstekte lammeskanker_thumb[4]

Her er en mer moderne tilnærmelse til påskelammet. Lammeskanker er lekker festmat, og krever ikke altfor mye tilberedning, bare nok tid til å koke seg møre.

Ingredienser:
1/2 dl rapsolje
4 lammeskanker
1 gulrot, grovhakket
1 løk, grovhakket
1 selleristang, grovhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 ss timian, finhakket
1 ss rosmarin, finhakket
1 laurbærblad
1 ss hvetemel
1 boks øl
2,5 dl oksekraft
8 poteter i båter

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
[1]
Forvarm ovnen til 140 grader. Brun lammeskankene i olje i en stekepanne på medium varme. Krydre med salt og pepper.

[2] Stek gulrot, løk og selleri i to-tre minutter eller til de er blitt blanke og myke. Ha i hvitløk, timian, rosmarin og laurbærblad og stek videre i to minutter. Ha i mel og stek videre i et minutt. Ha i øl og kok opp. Ha i oksekraft og kok opp.

[3] Ha lammeskanker og saus over i en ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og stek i ovnen i to timer.

[4] Når lammeskankene har 40 minutter igjen, legg potetene i formen og stek dem sammen med lammet på slutten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s