Luksuskylling

luksuskylling_page

Kyllíng og broíler egner seg godt i gryteretter. Kjøttet er magert og mildt og takknemlig for varierte smakstilsetninger.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Koketid: Ca. 30 min.
Kan fryses, men kvaliteten forringes.

Ingredienser
I broiler eller 4-6 kyllinglår
4 ss smør/ margarin
hvetemel
paprikapulver
salt
pepper
2 løk
1 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
1 kyllinglever
250 g sjampinjonger
3 dl rødvin
1 ss konjakk
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

[1] Del broileren i 4 store eller 8 små stykker. Tørk dem og vend dem i mel tilsatt salt, pepper og paprika.

[2] Brun stykkene i 2 ss smør blandet med hakket løk og knust hvitløk. Hell over 1 1/2 dl hvitvin og la det koke opp. Demp varmen og slå resten av hvitvinen i pannen. Legg på lokk og la det koke forsiktig i ca. 20 minutter.

[3] Brun kyllingleveren i 1 ss smør. Dryss mel over, rør det ut i sjyen og spe med ca. 1 1/2 dl rødvin. Rør sausen jevn og ha i resten av rødvinen.

[4] Brun sjampinjongene i 1 ss smør, dryss salt over, og ha det i gryten sammen med broileren. La det trekke over svak varme til kjøttet er mørt, og rør inn konjakk og fløte. Smak til med salt og pepper.

[5] Server retten fra gryten med kokte poteter med persilledryss eller ris.

Variasjon

Hvitvin, rødvin og konjakk kan erstattes med en kraftig buljong tilsatt saft og finrevet skall av en sitron.