Luksuskylling

luksuskylling_page

Kyllíng og broíler egner seg godt i gryteretter. Kjøttet er magert og mildt og takknemlig for varierte smakstilsetninger.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Koketid: Ca. 30 min.
Kan fryses, men kvaliteten forringes.

Ingredienser
I broiler eller 4-6 kyllinglår
4 ss smør/ margarin
hvetemel
paprikapulver
salt
pepper
2 løk
1 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
1 kyllinglever
250 g sjampinjonger
3 dl rødvin
1 ss konjakk
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

[1] Del broileren i 4 store eller 8 små stykker. Tørk dem og vend dem i mel tilsatt salt, pepper og paprika.

[2] Brun stykkene i 2 ss smør blandet med hakket løk og knust hvitløk. Hell over 1 1/2 dl hvitvin og la det koke opp. Demp varmen og slå resten av hvitvinen i pannen. Legg på lokk og la det koke forsiktig i ca. 20 minutter.

[3] Brun kyllingleveren i 1 ss smør. Dryss mel over, rør det ut i sjyen og spe med ca. 1 1/2 dl rødvin. Rør sausen jevn og ha i resten av rødvinen.

[4] Brun sjampinjongene i 1 ss smør, dryss salt over, og ha det i gryten sammen med broileren. La det trekke over svak varme til kjøttet er mørt, og rør inn konjakk og fløte. Smak til med salt og pepper.

[5] Server retten fra gryten med kokte poteter med persilledryss eller ris.

Variasjon

Hvitvin, rødvin og konjakk kan erstattes med en kraftig buljong tilsatt saft og finrevet skall av en sitron.

Advertisements