Lumbardisk Sennep

Lumbardisk Sennep

Saara som driver Let Hem Boyle skriver: Jeg må si at jeg elsker sennep! Alle forskjellige typer … den kan være sterk, mild, smake av eddik, være krydret .. jeg liker dem alle. Å lage sennep for en anledning hadde vært en plan i lang tid, men jeg gjorde det ikke før midvinters festen kom. Denne oppskriften er fantastisk!  Du kan lage den på forhånd og oppbevare den i kjøleskap. Den kan godt oppbevares i kjøleskap i et par uker.

Take mustard seeds and waishe it and drye it in an ovene, grynde it drye. Farse it thurgh a farse. Clarifie hony with wyne and vynegur and stere it wel togedrer and make it thikke ynowz. And whan thou wilt spende thereof make it tnynne with wyne.

From Forme of Cury, 1390

Ingredienser
130 g sennepsfrø
2 dl hvitvin
2 ss eddik
1 egg
1 dl honning

Metode

Rist sennepsfrøene i stekeovnen på 120⁰ C i ca 10 minutter eller mindre. Visp et egg. Mal frøene og hell dem i en gryte. Tilsett vin og honning. Bring det sakte det til å koke. Tilsett egget til den varme sennepen mens du visper hele tiden. Ta sennep vekk fra platen og tilsett eddik. Hell sennep i en ren krukke og når den er avkjølt sett den i kjøleskapet. Serveres varm eller kald. Hvis du ønsker å gjøre sennepen tynnere, tilsett mer vin rett før servering.

Kommentarer: Oppskriften sier ikke nøyaktig hvordan du gjør sennepen tykkere. Du kan koke den så lenge den er tykk nok, eller tilsette et egg. Husk å ikke riste frøene for mye. Litt tid på lav varme vil gjøre at frøene smaker nydelig. Hvis du brenner de så vil hele sennep smaker vondt.