Lunch Rundstykker med Ost

En bakeoppskrift funnet i “Den Store Bakeboken”
utgitt av Schibstedt i 1978

Lunchbrød med Ost

(Blir ca. 30 stykker)

Ingredienser

5 dl melk (eller halvparten
melk og halvparten vann)
50 g margarin eller smør
50 g gjær
3 dl revet ost
ca. 1 liter (600 g) hvetemel
Pensling:
vann

Fremgangsmåte

[1] Smelt matfettet. Lunk på melken. Løs Opp gjæren i litt av melken. Rør ned melk og gjær i det smeltede matfettet.

[2] Bland ost og hvetemel riktig godt, og tilsett det øvrige. Arbeid deigen sammen og sett den til heving.

[3] Ta deigen Opp på bakebordet og kna den litt. Tilsett mer mel hvis det er nødvendig.

[4] Trill ut små, runde eller avlange boller og legg dem til heving på plate.

[5] Stek bollene 8-10 minutter i 225 grader.

[6] Pensle brødene med varmt vann når de er ferdige.