Maakouda – Tradisjonelle Marokkanske Potetkaker

En tradisjonell Nordafrikansk potet oppskrift funnet på daværende food.about.com nå kalt dotdash.com

Maakouda - Tradisjonelle Marokkanske Potetkaker

Potetkaker (maakouda batata) er svært elsket gatemat i Marokko, men du vil også finne dem tilberedt hjemme. Dette er en tradisjonell versjon av kakene, laget av en blanding av potetmos, hvitløk, krydder og urter.  Frisk krydring gjør hele forskjellen, så vær ikke redd for å smake til mens du holder på og tilsett litt mer cayenne pepper eller litt litt mer hakket hvitløk.

Når kakene er formet, dypper du de i egg og vender de i mel før du steker de i olje. Noen marokkanere vil slippe de i frityrgryta i stedet.

Ingredienser
1 kg poteter, ca 5 middels store
1 egg, lett pisket
4 eller 5 fedd hvitløk, presset
2 til 4 ss hakket fersk persille og/eller koriander
1 spiseskje spisskummen, eller etter smak
1 1/2 ts salt, eller etter smak
1 ts sort pepper, eller etter smak
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts cayenne pepper (valgfritt)
For panering:
2 egg, lett pisket
1/2 til 1 kopp mel
Frityrrøre:
3 egg, pisket
3/4 kopp mel, ca.
1 ts bakepulver
Salt, pepper, spidskommen, gurkemeie
Til steking:
Olivenolje eller vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

[1] Skrell potetene, kutt dem i fire, vask dem og la de renne av seg. Plasser poteter i en stor gryte og dekk med sjenerøst saltet vann. Kok over høy varme, og senk varmen litt og kok de til de er myke nok til å mose, ca 15 minutter. la de renne av seg igjen.

[2] Overfør potetene til en stor bolle og mos dem. Når de er kjølig nok til å håndtere, bland i det piskede egget, hvitløk, urter og krydder. Pass på at krydderne blandes jevnt inn i potetmosen.

[3] Smak og juster krydder etter smak.

[4] Ta små porsjoner av blandingen og form dem i kaker ca 7,5 cm i diameter. (Merk: Bruk av kjøkkenhansker eller dypping av hendene i vann gjør at potetblandingen blir lettere å håndtere.)

[5] Ha egg og mel til paneringen i separate skåler. Eller lag frityrrøre ved å vispe sammen egg, mel, bakepulver og ekstra krydder etter smak.

[6] Ha sjenerøst med olivenolje eller vegetabilsk olje i en stor stekepanne. Varm oljen i to minutter over middels varme, eller til oljen er varm.

[7] Planlegg å steke kakene i flere omganger. Vend kakene i melet, deretter i eggene, deretter i melet igjen eller dypp de i frityrrøren. Stek på begge sider i stekepannen, eller legg de dyppede kakene i frityrgryta og kok de i flere minutter  til de er gyllenbrune, snu de en gang.

[8] Tørk den stekte kakene på papirhåndklær og gjenta med de resterende kakene, og tilsett mer olje i stekepannen etter behov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s