"Magic Crystals" Pai med Banankrem

En paioppskrift fra en annonse for Carnation
åublisert i April 1956
"Magic Crystals" Pai med Banankrem

Endelig – en LETT banankrem ​​pai! Hemmeligheten
er CARNATION – The Magic Crystals Instant!

Aldri før har De smakr en banankrem pai så lett, så yk. Lett i kalorier også. Hemmeligheten er “magiske krystaller” som gir frisk melkesmak, uten fett. Selv den saftige toppingen er pisket Carnation Instant Nonfat Milk. Herlig å drikke, næringsrik, med all den proteinen, all den kalsiumen og B-vitaminene som i vanlig H-melk. Oppdag den eneste “Magic Crystals” Instant-Carnation. Bruk kupongen nedenfor, i dag.

Til lesere i Norge; da disse Carnation produktene ikke er til salgs her hos oss får dere improvisere hvis dere har lyst til å lage denne paien. God gammeldags kremfløte burde burde holde her som den gjør ellers når vi lager krem.

Nok til et 23 cm paiskall

Ingredienser
1,2 dl sukker
0,8 dl maisstivelse
1/4 ts salt
3 dl CARNATlON INSTANT blandet
med 6 dl vann
2 egg, pisket
3 ss smør
1/2 ts vanilje
2 mellomstore bananer
9 ” ferdigbakt paiskall eller smulepaiskall
laget med vaniljekjeks

Fremgangsmåte

Bland sukker, maisstivelse og salt i en bolle over kokende vann. Tilsett flytende Carnation Instant, bland godt. Rør over varmt vann til blanding tykner (15-20 minutter), fortsett å røre om av og til. Tilsett litt varm Carnation Instant blanding til de piskede eggene; Bland og hell tilbake i melkeblandingen over det varme vannet. Rør i 4-5 minutter til. Fjern fra varme; Rør i smør og vanilje. avkjøl; Hell deretter en del av av blandingen i paiskallet. Fortsett med et lag skivet banan; Hell det gjenværende fyllet over bananene. Like før servering legger du på et lag med med pisket Carnation Instant.

Pisket Carnation Instant

Blir 7 dl pisket topping med 2/3 mindre kalorier.

[1] Bland 1,2dl Carnation Instant “Magic Crystals” med 1,2 dl kaldt vann i bolle. Pisk til de myke toppene dannes (3-4 minutter). tilsett 2 spiseskjeer sitronsaft.

[2] Fortsett å piske til stive topper danner (3-4 minutter mer). Fold inn 0,6 dl sukker. Spred på paien og server med en gang.