Mahamri – Swahili Kokosboller

Mahamri - Swahili Coconut Buns_aboutfood_page_thumb[2]

Mahamri er en søtt krydret Østafrikansk frityrstekt kokosbolle. Det er en stor grad av forvirring om hva mahamri egentlig er, og om de er i hovedsak de samme som mandazi. Faktisk, når det hele koker ned til teknikk, er de i hovedsak det samme som mandazi.

Forskjellen er at mahamri er tilsatt duftende krydder, eller kokosmelk eller begge deler til tider. Tross alt, er frityrstekt deig frityrstekt deig om det er krydret, saltet eller nøytral. Men nyansene bør respekteres.

Prep Tid: 210 minutter
Cook Tid: 5 minutter
Total tid: 215 minutter
Blir ca 16

Ingredienser
7 dl hvetemel
2 strøkne ts instant gjær
2,5 dl kokosmelk
1 dl varmt vann
1/2 teskje malt kardemomme
1 dl kopp sukker

Fremgangsmåte

[1] Sikt alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dem godt. Dette er viktig for instant gjær. Tilsett kokosmelk. Hvis den er ekstremt tykk som en krem, varme den opp i mikrobølgeovnen i noen sekunder for å varme den opp. Du vil nå ha en rennende væske som vil gjøre gjæren mye lettere å aktivere.

[2] Elt deigen til den ikke lenger er klebrig, strø mel på arbeidsoverflaten. Dette bør ta en god 10 minutter. Når deigen ikke lenger fester seg til fingrene, overføre den til en oljet bolle, dekk til og la den heve seg over natten. Denne perioden er viktig på grunn av den rike og fete kokosmelken. Hvis du ikke har hele natten er det viktig at deigen hever minst 2 timer på et lunt sted.

[3] Når deigen er klar, del den inn i 4 baller. Rull ut hver ball til en pølse litt under en centimeter tykk. Press pølsene litt flate langs den ene siden og kutt de i fire like stykker. Dette vil gi dem et trekantet preg.

[4] I en dyp kjele, varme opp nok vegetabilsk olje til å steke bollene. Et godt triks for å sjekke hvor varm oljen er er ved å dyppe den ytterste delen av skaftet på en tresleiv i oljen. Hvis den umiddelbart begynner å boble, er den varm nok.

[5] Ha bollene i oljen og stek til de er gyllenbrune. De må snus slik at de får en jevn farge. Hvis du ikke snur de i god tid, vil esingen gjøre det svært vanskelig å snu dem og fargen vil bli ujevn.

[6] Når de er klare, plasser mahamriene på et fat foret med kjøkkenpapir. Mahamriene er nå klar til å spises.