Mahognykake

En kakeoppskrift funnet i  “Baker’s Favourite
Chocolate Recipes” utgitt i 1936

Mahognykake

Ingredienser
6 dl siktet mel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl smør
5 dl sukker
3 egg, godt pisket
2,5 dl hakket valnøtter
85 g mørk sjokolade, smeltet
2,5 dl kokte poteter, presset gjennom en sikt
1,5 dl melk
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sikt mel en gang, måle opp, tilsett bakepulver og salt og sikt sammen tre ganger. Rør smøret, tilsett sukker gradvis og rør til blandingen er lys og luftig. Tilsett egg og rør godt. Tilsett nøtter og sjokolade og bland deretter inn potetene og rør grundig. Tilsett mel, vekselvis med melk, en liten mengde av gangen, rør etter hvert tilsetning til røren er glatt. Tilsett vaniljesukker. Bak i smurt form, 25x25x5 cm, i moderat ovn (165 C) i 1 time og 15 minutter, eller til kaken er ferdig. Eller bak i to smurt former, 20x20x5 inches, i moderat ovn (165 C) ca 70 minutter. Spred sjokoladeunderverksglasur* på toppen av kaken. For å variere smak, tilsett 1/2 teskje kanel, 1/2 teskje nellik, og 1/2 teskje muskat til melet og utelat vaniljesukkeret. Denne kaken vil holde seg fuktig og frisk i flere dager hvis den er riktig lagret.

*Sjokoladeunderverksglasur

Ingredienser
85 g kremost
2 til 3 ss melk
5 dl siktet melis
55 g mørk sjokolade, smeltet
en klype salt

Bland kremost med melk. Tilsett melis, 2,5 dl om gangen, bland godt etter hver tilsetning. Tilsett sjokolade og salt og rør til blandingen er glatt. Blir nok glasur til å dekke overflaten på to 20 cm kakelag, eller topp og sider av 20x20x5 cm kake. Denne glasuren kan oppbevares i kjøleskap flere dager før bruk hvis den er godt tildekket