Maismelterte Med Løk Og Bacon

086_bacon onoion cornmeal tart_thumb[3]
Nederlandsk mat historikeren William Woys Weaver fra Pennsylvania er trettende generasjon (!) Nederlandsk, med sveitsiske forfedre. Han har skrevet mange kulinariske historiebøkene, leder Keystone Senter for studier av regional mat og matturisme, og vedlikeholder Roughwood Seed Collection for historiske matplanter. Men hans siste bok, “Så amerikansk som Shoofly Pie: Mathistorie ekte og falsk fra det nederlanske kjøkken i Pennsylvania” er kanskje nærmest hjertet, et livslangt pågående arbeid og en forskning som søker å korrigere historien om nederlandsk mat i Pennsylvania, og forhåpentligvis blåse liv i noen nye vekkelsesbevegelser rund nederlandske oppskrifter fra denne 350 år gamle amerikanske kulturen.

Bacon & Onion Fyll Ingredienser
55 g lettsaltet sideflesk i skiver (erstatning med bacon om nødvendig), finhakket
1 1/2 medium løk, skrelt og veldi finsnittet
1 stort egg
1,2 dl rømme
1/4 ts karve
Maismel deig ingredienser
2,4 dl hvetemel
2,4 dl organisk gult maismel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
0,6 dl kopp vegetabilsk eller olivenolje
1,2 dl isvann (bruker bare så mye som nødvendig
for å danne myke, føyelige deig)

Holder til en 20 cm terte

Fremgangsmåte
Terteskallet: Sikt mel, maismel, bakepulver og salt sammen to ganger. Plasser i en dyp bolle og lag en fordypning i sentrum. Hell i olje. Ved hjelp av en gaffel, rør oljen i de tørre ingrediensene til en jevn smuledeig. Tilsett isvann 2 ss om gangen, under omrøring for å få en jevn glatt deig. Slå deigen ut på en meismel drysset arbeidsflate. Form deigen til en ball og gjevle den flat til en rund form på 23 cm i diamater. Flytt deigen over i en 20 cm terteform og presse den godt inntil veggene i formen.

Fyllet: I en tung stekepanne, stek bacon til fett smeltes ut og baconet brunes og får sprø kanter. ta bacon ut av pannenog setttil side. Legg tynt skiver løk i pannen og stek over middels varme til løken begynner å brunes, ca 3 eller 4 minutter. Spred løken jevnt over deigen i formen. Spre noen av bacon over løken.

Forvarm ovnen til  225 C. I en dyp bolle, slå egg til sitron-farget og skummende; røre rømme inn i det piskede egget. Hell over løk og bacon og glatt det jevnt ut. Dryss resten av bacon over. Dryss med karve. Plasser formen i den forvarmetde ovnen i 20 minutter. Fjern formen med ferdig terte fra ovnen og avkjøl på rist. kutt terten i 8 deler og server.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s