Maismuffins Med Innbakt Jarlsberg og Nøttepesto

En muffinsoppskrift funnet i  “10 inspirerende
oppskrifter med Jarlsberg” utgitt av Tine
Maismuffins Med Innbakt Jarlsberg og Nøttepesto

Du trenger
2 egg
2 dl melk
1/2 dl hvetemel
3 dl maismel
1 ss sukker
3 ts bakepulver
1 ts salt
litt hvit pepper
4 ss mykt smør
100 g Jarlsberg
Nøttepesto:
5 ss olivenolje
1 boks bladpersille
1 fedd hvitløk
1 dl valnøtter
1/2 dl cashewnøtter
salt og pepper

Slik gjør du

[1] Sett ovnen på 220 grader. Pisk sammen melk og egg.

[2] Bland sammen hvetemel, maismel, sukker, bakepulver, krydder og smør i en egen bolle. Tilsett så væsken og rør. Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne den amerikanske, kraftige sorten så de står bedre.

[3] Skjær osten i biter og trykk de ned i røren. Stek i midten av ovnen i ca 15 min. Du kan også bake brødet i en stor form, ca 20 cm i omkrets.

[4] Bland sammen ingrediensene til nøttepestoen. Kjør den grovt med en stavmikser eller blender. Server maismuffins med ekstra Jarlsberg, nøttepesto og eventuelt litt spekeskinke.