Maispai

En smakfull paioppskrift funnet i “Ost i Varme og Kalde Retter”
Utgitt av Den Norske Bokklubb i 1988
Maispai

En pai med et amerikansk tilsnitt siden mais ikke er det mest vanlige
å fylle paier med her i Skandinavia.

Ingredienser
Deig:
250 g (4 dl) hvetemel
100 g margarin
2 ss vann
vispet egg til pensling
Fyll:
1 ss smør
2 ss mel
3 dl melk
75 g skinke, hakket
ca. 650 g maiskorn
125 g (21/2 dl)
vellagret
Norvegia, revet
1/2 ts sennep
1 ss hakket persille
salt og pepper
1 hardkokt egg

Fremgangsmåte

[1] Lag deigen og kjevl ut 2/3 av den slik at den dekker en 20 cm paiform.

[2] Smelt smøret og dryss på melet. Rør i melken og kok sausen under omrøring til den tykner. Tilsett de andre ingrediensene til fyllet, unntagen egget. Fordel halvparten av blandingen i formen. Skjær egget i skiver og fordel oppå. Dekk med resten av tyllet.

[3] Kjevl ut resten av deigen til et lokk. Fukt kantene og klem det godt fast langs kanten av formen. Pynt med «blader» av deigrestene.

[4] Pensle med egg og stek ved 200° i 25-30 minutter til paien er gylden. Server varm eller kald.

4 porsjoner

Advertisements