Maisskjebrød Fra Virginia

En brødoppskrift funnet i “War Time Recipes”
utgitt av Proctor & Gamble Co i 1918

Virginia Spoon Corn Bread_thumb[2]

Skjebrød, en klassisk sørstatsrett, er faktisk mer som en pudding enn et brød. Det er så mykt at det kan serveres og spises – med skje.

Ingredienser
7 dl kokende vann
1 1/2 ts salt
0,8 dl frokost hominy *
3 spiseskjeer Crisco, smør eller margarin
1,8 dl melk
3 egg, pisket lyse og luftige
3,55 dl maismel
2 ts bakepulver

* Hominy er et produkt laget av tørket maiskjerner som har blitt behandlet med et alkali, i en prosess som kalles nixtamalisering.

Du kan kjøpe hominy online hos Walmart

Fremgangsmåte

[1] Tilsett saltet til vannet i en bolle og sett den over en kjele med kokende vann og rør gradvis inn hominy. La koke tre eller fire minutter under omrøring, la det deretter koke uforstyrret over kokende vann i 30 minutter; Tilsett fettet, melk, eggene og maismelet siktet med bakepulveret og bland alt sammen grundig.

[2] Hell røren i en ildfast form (egnet for bordet) og bak i femti minutter. Brødet vil holde til 6 – 7 porsjoner og skal serveres med en skje mens det fortsatt er varmt.