Maltbrød

Maltbrød

Maltbrød er en vanlig snackmat i Storbritannia. Maltbrød har en søt smak og en veldig seig konsistens som gir et veldig tungt, mykt brød. Det er fremstilt av malt og ofte inneholder det frukt som rosiner. Maltbrød er vanligvis spist i skiver med smør.

I 1889, innlevert John Montgomerie fra Skottland en amerikansk patentsøknad med tittelen “Making Malted Bread”. Den ble godkjent i 1890 til tross for at et tidligere patentet eksisterte i England datert 1886. Montgomerie hevdet at hans patent inneholdt en sakarifiseringsprosess som involverte at man varmer en del av deigen og blandes med diastatic maltpulver* til en passende mos og holdes temperert for en tid, slik at ekstrakt enzymer ville pre-fordøye noen av stivelse.

* Diastatic maltpulver er spiret hel hvete som er tørket og pulverisert

Ingredienser
5 dl selvhevende mel (eller hvetemel + tørrgjær)
2,5 dl sukker
1,25 dl rosiner
1,25 dl rips
litt under 2,5 dl melk
1 egg
2 ss mørk sirup

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 160 C.

[2] Bland alle ingrediensene sammen.

[3] Bak i 65 – 75 minutter, eller til brødet er gyllenbrune og et kakepinne stukket in i midten av brødet kommer ut ren.

[4] Avkjøl brødet i formen i 10 minutter og deretter vender du det ut på en rist for å avkjøles helt.

[5] Skjær btrødet i skiver og spis det enten  som det er, eller spredd med smør!

Advertisements