Mandel og Kirsebær Sjokolade Konfekt

almond-and-cherry-chocolate-creams_p[1]

Mandel og Sjokolade Konfekt

Ingredienser
Senter:

0,6 dl blansjerte mandler, hakket fint
1,2 dl fondant *
1/4 teskje av vanilje
Melis for knaing og forming
Sjokolade trekk:
Omtrent 2,5 dl fondant *
2 ruter Bakers sjokolade (55 g)
1 teskje vanilje ekstrakt
Noen få dråper vann. etter behov
Halve blansjerte mandler.

Fremgangsmåte

[1] Bland de hakkede mandler med fondant og vanilje; tilsett melis, litt om gangen, og kna massen grundig, på en marmorplate eller et stort fat; form til en lang pølse deretter kutter du denne i små biter av samme størrelse. Form disse til kuler ca 1,5 cm i diameter, og la dem hvile en time for å herde på utsiden.

[2] Ha fondant og sjokolade (brutt i stykker) for sjokoladetrekket i et vannbad (med varmt vann i den nedre kjelen); tilsett vanilje og vannet og rør til alt har smeltet; ta ut skjeen og bruk en dyppegaffel (en nettinggaffel og rør i sjokolade/fondant blandingen for å holde den fra å få skorper og slipp et av “sentrene” i blandingen. Stikk gaffelen under “senteret” og løfte den ut, skrap gaffelen lett på kanten av bollen, for å fjerne overflødig blanding, snu gaffelen og slipp konfekten på etbakepapir.

[3] Lag et design med gaffelen ved å presse den lett mot konfekten. Trykk en halv blansjert mandel på toppen av konfekten. Hvis sjokoladetrekket på noe tidspunkt blir for tykt tilsett et par dråper vann. Hvis du får sjokoladetrekk til over, bruke det til å belegge hele nøtter eller kirsebær.

Kirsebær og Sjokolade Konfekt

Ingredienser
Senter:

0,6 dl kandiserte kirsebær, hakket fint
1,2 dl fondant *
Sjokolade trekk:
Omtrent 2,5 dl fondant *
2 ruter av Bakers sjokolade (55 g)
1 ts vaniljesukker
Biter av kirsebær

Fremgangsmåte

Lag sentrene og dypp i sjokolade på samme måte som med mandel og sjokolade konfekt.

* Fondant

Fondant er en allsidig godteri pasta som kan brukes til å lage myke konfektsentre. Dette forklarer hvordan du lager enkel fondant:

[1] Begynn med å lage en sukkersirup: kombinere 5 dl sukker, 1,2 dl vann og 2 ss maissirup i en mellomstor kjele over middels høy varme.

[2] Rør til sukkeret er oppløst, og deretter dekke pannen og la sukkersirup få koke i 2-3 minutter. Ta av lokket, og fortsette å koke sirup, uten omrøring, til den når 115 grader.

[3] Hell sukkersirup på en stor stekeplate som er lett fuktet med vann.