Mandelkake i Randform

En kakeoppskrift fra “Formkaker” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1981

Mandelkake i Randform

Tilberedningstid: 25 min.
Steketid: 50-60 min.
Ovnstemperatur: 180-200°C
Høy randform ca. 11/2-2 liter
Kan fryses.

Ingredienser
250 g smør
300 g sukker (snaut 3 1/2 dl)
6 egg,
1 knivsodd salt
3 dråper bitter mandelessens
3 dråper sitronessens
250 g hvetemel (4 dl)
100 g potetmel (ca. I 1/2 dl)
3 ts bakepulver
200 g malte mandler

Fremgangsmåte

[1] Rør mykt smør luftig. Rør inn sukkeret, vekselvis med eggene. Tilsett salt, mandel- og sitronessens.

[2] Bland mel og bakepulver og rør det godt inn i deigen. Tilsett malte mandler til slutt. Virker deigen fast(det avhenger av størrelsen på eggene), kan litt melk eller fløte tilsettes. Hold en treskje med en deigklatt på ca. 20 cm over bollen. Hvis deigen faller tungt ned i bollen, er konsistensen passe.

[3] Ha deigen i smurt og meldrysset form og stek som angitt.

[4] Hvelv kaken over på rist og avkjøl den i romtemperatur. Kaken må ikke utsettes for trekk!

[5] Dryss melis over kaken ved servering.

Advertisements