Mandelkake

Mandelkake

Rund form, 22 cm
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Hviletid for deigen: Ca. 30 min.
Steketid: Ca. 25 min.
Ovnstemperatur: 220-225° C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses

Ingredienser
Mørdeig:

125 g hvetemel (2 dl)
2 ss melis
100 g smør
1 eggeplomme
Fyll:
50 g smør
150 g marsipan
2 egg
3 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca. 15 skåldede mandler

Fremgangsmåte

[1] Bland mel og melis. Skjær smøret i små terninger og smuldre dem i melet. Tilsett eggeplommen, elt deigen sammen og legg den kjølig.

[2] Mens deigen hviler lages fyllet: Rør smøret mykt og riv i marsipanen. Tilsett eggene og rør godt mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og rør det inn.

[3] Kjevle ut mørdeigen og legg den i bunnen og litt opp langs kanten i en godt smurt springform. Fordel fyllet jevnt i deigbunnen. Del mandlene i flak og dryss dem over.

[4] Stek kaken som angitt til den er gyllen og kjennes ferdig, prøv med en pinne. Avkjøl kaken litt før den tas ut av fonnen. Serveres kald.

Advertisements