Mandelkubber

En småkakeoppskrift funnet i “Mine lekreste Kaker”
utgitt av Teknologisk Forlag i 1994Mandelkubber

Rømmen kan byttes ut med surmelk, og homsaltet som gir bollene den harde konsistensen, kan erstattes av 4 ts bakepulver.

Blir 25 stk.

Steketemperatur: 225°C, varmluft 200° C

Ingredienser
5-10 mandler
100 g smør eller margarin
125 g (1 1/2 dl) farin
1 egg
2 dl lettrømme
2 ts hornsalt
350 g (6 dl) hvetemel
Garnering:
perlesukker
(hakkede mandler)

Fremgangsmåte

[1] Riv eller mal mandlene.

[2] Rør smør og sukker porøst. Tilsett egg, rømme, mandler og mel iblandet homsaltet.

[3] Form deigen til en pølse og skjær den i jevnstore emner. Legg emnene på bakepapir eller smurt plate.

[4] Form eventuelt bollene slik at de får en lett rektangulær form. Dryss over perlesukker og eventuelt mandler.

[5] Stekes midt i ovnen 10-15 min.

Advertisements