Mandelmakroner

En klassisk julekake funnet på mills.no
Mandelmakroner

Mandelmakroner er typisk julebakst som relativt enkel å lage. Det er runde småkaker som kan pyntes med en hel mandel på toppen. Noen velger også å bruke hasselnøtt. Kakene har sterk smak av mandel og har en relativt rund, men ganske ujevn form. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser
200 g skåldede, malte mandler
200 g margarin
400 g sukker
8 eggehviter
80 g hvetemel
Pynt: (optional)
Sjokolade
Skåldede mandler

Slik gjør du

[1] Skåld mandlene og tørk dem og mal dem på mandelkvern.

[2] Rør Melange og sukker hvitt og skummende.

[3] Visp eggehvitene stive.

[4] Bland først mandler og mel. Bland så alle ingrediensene til en jevn deig. Sett deigen med to teskjeer på bakeplate dekket med bakepapir.

[5] Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til kakene er lyse gule. Avkjøl kakene på rist etter steking.

[6] Legg kakene på et brett når de er kalde. Smelt litt sjokolade til den er tyktflytende. Legg en liten klatt sjokolade og en halv mandel på hver kake.