Mandelruter

En småkakeoppskrift funnet i “Dens Store Bakeboken”
utgitt av Schibstedt i 1978

Mandelruter

Smakfulle nette små godbiter til kaffekoppen etter middagen.

Blir ca. 45 stk.
Steketemperatur: 200 grader.
Steketid: ca. 15 minutter.

Ingredienser
100 g margarin eller smør
200 g Cottage Cheese
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
5 dl (300 g) hvetemel
4 ts bakepulver
50 g margarin eller smør
25 g hakkede mandler
1/2 dl sukker

Fremgangsmåte

[1] Smelt margarinen og la den avkjøles. Tilsett de neste tre ingrediensene.

[2] Bland melet med bakepulveret og rør det i smørblandingen. Arbeid deigen smidig og kjevle den ut. Legg den i smurt langpanne – 30 x 40 cm. Dekk med små klatter av margarin og strø over mandler og sukker.

[3] Stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter. La kaken avkjøle. Skjær den i firkanter.