Mandeløyne

En kakeoppskrift fra “Kaker til Kaffekosen” i serien
“Ingrids Beste” utgitt av Gyldendal i 1991

Mandeløyne

Denne deigen er svært god å bake, så kakene tar ikke så lang tid å lage som man kanskje skulle tro.

Ingredienser
250 g hvetemel
150 g smør eller margarin
125 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
Mandelmasse:
75 g skåldede mandler
75 g melis
litt eggehvite
Pynt
tykt bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

[1] Smuldre smøret eller margarinen i melet. Ha i sukker, vaniljesukker og sammenvispet egg. Bland deigen godt sammen.

[2] Lag mandelmassen: Mal mandlene eller kjør dem i en hurtigmikser. Bland med melis og litt eggehvite, til massen henger godt sammen og går an å trille.

[3] Kjevl deigen ut til en 2-3 mm tykk leiv. Stikk ut runde kaker. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Trill mandelmassen i meget tynne pølser. Legg en liten ring på hver kake. Fyll bringebærsyltetøy i kremmerhus av papir, klipp av spissen, og sprøyt litt syltetøy i hver ring. Eller legg 1/4-1/2 ts syltetøy forsiktig på.

[4] Stek kakene ved 180° C i 10-12 minutter.

[5] Avkjøl på rist.