Mango Chutney

En chutney oppskrift funnet på BBCfood
Mango Chutney

Mango chutney er det klassiske akkompagnementet til karri – prøv å lage din egen med denne enkle oppskriften. Mens denne hjemmelagde mango chutneyen er deilig med karri, kan du prøve dentil kaldt kjøtt å til å jazz opp rester med.

Forberedelse: over natten
Koketid: 30 minutter til 1 time
Blir: 2 x 250 ml glass

Ingredienser
4 store mangoer, skrelt, med stenene fjernet og kuttet i skiver
salt
4 fedd hvitløk, skrelt og knust
450 g sukker
2 epler, skrelte, med kjernehuset fjernet og hakket
1 ss engelsk sennepspulver
1 ss ferskrevet ingefær
6 dl hvit vineddik
1 ss cayennepepper

Fremgangsmåte

[1] Ha mangoskivene i en stor bolle og dryss med salt. La stå over natten. Om morgenen, tørk av juicen og skyll frukten.

[2] Ha hvitløk, sukker, epler, sennep, ingefær, eddik og cayennepepper i en kjele og varm opp over en lav varme til sukkeret er oppløst.

[3] Fortsatt å koke og tilsett mangoene.Kik i 30 minutter til chutneyen er tykk og sirupsaktig. Øs opp i steriliserte glass og skru på kokkene.