Mannagrynsgröt

365_Mannagrynsgröt_thumb[2]

Gröt på mannagryn är gott med kall mjölk, kanel, socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad eller frön. Mannagryn är små gryn från den innersta delen av vetet.

Ingredienser
8 dl mjölk
1,25 dl mannagryn
0,5 tsk salt

4 portioner

Tillagning

[1] Koka upp mjölken (obs mjölken bränns och kokar lätt över). Använd gärna en kastrull med en beläggning som ex. teflon annars bränns mjölken lätt.

[2] Vispa ner mannagryn och salt.

[3] Låt mannagrynsgröten puttra på svag värme i ca 5 minuter och rör då och då tills det är en god gröt.

[4] Servera mannagrynsgröten med med kall mjölk och kanel; eller socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, solrosfrön eller pumpafrön.

Advertisements