Marinerte Lammekoteletter med Grønt Smør

marinated lamb chops with green butter_page_thumb[2]

4- 6 porsjoner

Ingredienser
8-12 små, renskårne lammekoteletter
salt og nykvernet sort pepper
2-3 laurbærblad, smuldret
30-45 ml / 2-3 spiseskjeer finhakket løk
90 ml / 6 spiseskjeer olivenolje
90 ml / 6 spiseskjeer tørr hvitvin
For den grønne smøret:
100 g smør, myknet
1-2 fedd hvitløk, knust
90 ml / 6 spiseskjeer fersk hakket persille
15-30 ml / 1 -2 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

[1] Ordne kotelettene på et stor flat fat og smak til med salt og nykvernet sort pepper. Dryss over smuldret laurbærblad og finhakket løk, og hell over olivenolje og tørr hvitvin. Dekk til fatet. La fatet stå på et kjølig sted i minst 2 timer, snu kotelettene en eller to ganger i marinaden.

[2] I mellomtiden forbereder det grønne smøret. Plasser mykt smør i en bolle, tilsett knust hvitløk, 15-30 ml / 1-2 spiseskjeer fersk hakket persille og rør kraftig med en treskje til blandingen er jevn. Rør inn sitron i salt og salt og pepper etter smak.

[3] Form den grønne smøret til klinkekule store baller og avkjøl i kjøleskapet til ballene er harde. Rull de avkjølt smørballene til glatte kuler, så ruller du en om gangen i frisk hakket persille til det er helt belagt. Ordne i et serveringsfat, dekk løst med bakepapir og chill i kjøleskapet til du skal  servere de.

[4] Varm opp grillen til svært høy varme 15-20 minutter før steking. Smør grillristen (med biter av lammefett om mulig) for å hindre at kotelettene brenner fast.

[5] La koteletter renne av seg og ordlegg de på grillen. Grill i ca 2- 3 minutter på hver side, snu en gang. Overfør koteletter til oppvarmet serveringsfat og server umiddelbart med det grønn smøret og grønnsaker etter eget valg.