Marokkansk Garbanzobønnestuing

En vegatar oppskrift på stuing funnet i “We love Comfort Food –
Meatless Monday Recipes”  en gratis E-bok utgitt
av American Heart Association
Marokkansk Garbanzobønnestuing

Denne oppskriften kom opprinnelig fra Kristina på Former Chef

10 porsjoner

Ingredienser
2 ss olivenolje
1 gul løk, i skiver
5 fedd hvitløk, hakket
1 ts kardemomme, malt
½ ts kanel, malt
1 ts cumin, malt
½ ts paprika, malt
1 ts chili pepper, malt
1 boks (800 g) tomater i terninger + juicen
2 bokser (450 g hver) garbanzobønner
også kalt kikerter)
7 dl vegetabilsk kraft eller vann
450 g squash, kuttet i 2,5 – 5 cm biter
115 g tørket aprikoser, hakket
0,6 dl grønne oliven, uten stener og hakket
4,75 dl (pakket) fersk spinat
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

[1] Varm en stor gryte ha i olivenoljen.

[2] Fres de skivede løkene over middels varme til de er myke og tilsett den hakkede hvitløken. Tilsett malt kardemomme, spisskummen, paprika og chili pepper og fres i 2 minutter.

[3] Tilsett boksene med tomater og garbanzobønner, vegetabilsk kraft og bring til et småkok. Kok i 15 minutter og tilsett deretter squashterningene, hakkede tørkede aprikoser og grønne oliven. Kok til squashen er mør.

[4] Før du serverer, fold inn den ferske spinaten og kok til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Server med couscous.

Blir 10 2,4 dl store porsjoner