Marokkansk Myntete

Classic Moroccan mint tea_sbs_com_au_post_thumb[2]_thumb

Det å lage og servere te er ansett som en kunst i Marokko, og viktig for begge deler er riktig kanne, glass, og det spesielle fatet med tre ben (Sinya) teen serveres fra. Marokanske tekanner kommer i 3 størrelser (individuelle, for 2 personer, og store for hele familier), og er laget av tinn, messing, aluminium eller sølvlegeringer. Avhengig av sosial rang, kan tekannene være gravert sterlingsølv eller gullbelagt. Nesten alle bortsett fra de fattigste familiene vil ha et forseggjort tesett inkludert et dekorativ brett og glass.

Teen er nesten alltid laget foran gjestene, slik at tesett og servering kan beundres. Marokkanske tekanner har lange, buede helletuter som gjør at te kan helles i selv de minste glass fra en høyde på 30 cm eller mer. Marokkanere vil ha sin te lett smaksatt med urter. De mest populære urtene er mynte, louisa, sitrongress, og noen ganger appelsinblomst.

Marokkansk myntete er vanligvis laget med Gunpowder te blandet med mynte (1 teskje te per kopp). Gunpowder er kinesisk grønn te rullet inn i små pellets, som ser ut som gammeldags krutt. Kineserne kaller det zucha eller pearl te av samme grunn. Det at tebladene er rullet til kuler bidrar til å bevare smaken. Det å bli tilbudt et glass grønn te med mint er et symbol på vennskap, velkomst og gjestfrihet i Marokko.

Ingredienser
4 ts marokkanske eller grønne teblader
24 friske grønnmynte (spearmint) blader, pluss mer til pynt
4-5 ss sukker eller etter smak
1 liter kokende vann

Instruksjon

[1] Kok opp en kjele med vann. Tilsett kokende vann til en tekanne som rommer ca 4 kopper og sving kannen rundt for å varme den opp. Hell ut vannet og ha te, 24 mynteblader, og sukker i tekannen. Hell 1 liter kokende vann i tekanne og sving den rundt en eller to ganger for å løse opp sukkeret. La teen trekke i 5 minutter.

[2] Hell te gjennom en sil i små dekorative marokkanske teglass eller tekopper. Pynt hver med noen friske mynteblader.