Marokkanske Crumpets med Klementinmarmelade

Moroccan crumpets with clementine marmalade_sbs_com_au_page_thumb[2]_thumb_thumb

Shane Delia på Shane Delia “Mauriske Spice Journey” skriver: «Min versjon av den tradisjonelle marokkanske crumpet er sprøere og luftigere, men tettere på samme tid. Tilsetning av litt semulegryn i røren og på undersiden av ringene er hemmeligheten til en sprø crumpet. Klementinmarmeladen er nydelig, spesielt med den jordnære touchen av safran, men du kan disse med hva slags syltetøy du vil.”

Ingredienser
Marmalade:

1 kg klementiner eller mandariner
2 ss sitronsaft
1,1 kg sukker
2 g safran
Appelsinblomst yoghurt:
500 g vanlig gresktype yoghurt
1-2 ss appelsinblomst vann
Crumpets:
7 g pose tørrgjær
½ ts finkornet sukker
300 ml lunkent vann
240 g hvetemel
130 g grov semulegryn, pluss ekstra for dryssing
½ ts vinsten
1 ts salt
200 ml lunken melk
½ ts natron
olivenolje, for smøring

Fremgangsmåte

Du må begynne denne oppskriften en dag i forveien.
Hevetid en time.

[1] For å lage marmelade; skrell frukt og skjær skallet i tynne striper. Plasser fruktkjøtt, skallstriper, sitronsaft og 2 liter vann i en stor plastbolle. Dekk til og la stå natten over.

[2] Dagen etter, overfør blandingen til en stor, tykkbunnet kasserolle og kok opp over sterk varme. Tilsett sukker og rør til det er oppløst, tilsett safran. Fortsett å koke, og deretter reduser varmen og la det koke i 40 minutter, rør jevnlig for å hindre syltetøy brennt fast i bunnen av kjelen. For å teste om syltetøy er klar, plasserer en liten skål i fryseren  i 10 minutter, og deretter slippe en teskje marmelade på tallerkenen. Hvis du kan dra en linje gjennom marmeladen og det blir stående, så er marmeladen klar. Hell over i varme steriliserte glass og forsegl.

[3] I mellomtiden, lager du appelsinblomst yoghurt, kombiner begge ingrediensene i en bolle, og hell i en sil fóret med skinkelerret plassert over en bolle. Avkjøl i 1 time eller til godt avrent og fortykket.

[4] For å lage crumpets, plasserer gjær og sukker i en bolle, og visp i lunkent vann. La stå på et lunt sted i 15 minutter eller til blandingen har begynt å skumme. Ved hjelp av en elektrisk mikser, kombiner mel, semule, vinsten, salt og melk. Tilsett aktivert gjær og bland i ca. 8 minutter på lav hastighet. La blandingen hvile en time eller til det begynner å danne seg bobler. Tilsett natron og bland på høy hastighet i ytterligere 2 minutter eller til alt er godt blandet. Overfør blandingen til en mugge.

[5] For å steke crumpets, smør 4 non-stick eggeringer og legg dem i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Dryss litt ekstra semulegryn inn i bunnen av hver ring, og hell akkurat nok av blandingen i eggeringene for å dekke bunnen godt og stek i 5 minutter eller til hull dannes på overflaten og toppen begynner å stivne. Fjern ringene, snu og stek den andre siden i 1-2 minutter eller til de er gylne. Gjenta med resten av røren, deretter serverer du  crumpets varme med marmelade og appelsinblomst yoghurt.

Advertisements