Marsipan Med krydder

089_marsipan med krydder_thumb[2]_thumb
Anders Viestad på New Scandinavian Cooking skriver: marsipan var en favoritt i middelalderen. På den tiden var det bare søtsaker for de privilegerte få. I dag er det en av Norges favoritt søtsaker, spesielt populært rundt juletider. Hvis du ikke har smakt hjemmelaget marsipan, er du klar for en godbit! Her har jeg smakssatt og farget marsipanen med ulike krydder.

Ingredienser
350 g mandler, forvellet og skrellet
250 g konditori sukker
2 ss. vann
4 kjerner fra plommesteiner
1/2 g safran, dynket i 3 ss. vann
1 ss. nykvernet kanel
2 ss. økologisk appelsinskall, finrevet
1 ss. anis frø
1 ss. lavendel

Tilberedning
[1]
Lag en sirup ved å varme opp sukker og vann. Plasser 2/3 av mandler i en kraftig blender. Hell i sirupen litt av gangen om gangen. Bruk en smal treskje til å presse blandingen ned  i blenderen for å sikre at alt blir godt blandet. Vær ytterst nøye når du gjør dette. Knus resten av mandlerne og plommesteinene ved hjelp av en morter. Bland alt sammen.

[2]
Stek marsipanblandingen raskt i en panne for å få frem smakene. Vikle marsipanen nøye inn i plastfolie og oppbevar den på et kjølig sted i 24 timer.

[3]
Rull ut den avkjølte marsipan i passe store marsipankuler. Dryss de ulike krydder over en tallerken og rull marsipankulene i dem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s