Marsipan Tekake Uten Meieriprodukter

Marsipan Tekake Uten Meieriprodukter

Ingredienser
2 ss vegansk smør eller kokosolje, smeltet
2 ss rapsolje
1,2 dl mørk brunt sukker, tettpakket
0,8 dl sukker
1,5 dl So Delicious® Dairy Free Original
Almond Plus Almond Milk eller tilsvarende
0,8 dl appelsinjuice
1 ts eplesidereddik
4,75 dl mel
1,5 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
115 g marsipan
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts mandelekstrakt
0,6 dl amaretto eller rum (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Forvarm oven til 175 C og smør en 20×10 cm kakeform og dryss den med mel. I en middels stor bolle, visp sammen smeltet smør eller kokosolje, rapsolje, begge typer sukker, mandel melk, appelsinjuice, og eddik inntil alt er grundig blandet. La blandingen hvile i ca 5 minutter for at “melken” får danne “ostemasse” slik at den ligner på skummet melk. Dette vil bidra til deigen hever bedre og også holde kaken litt fuktigere.

[2] I en egen bolle, bland sammen mel, mandelmel, bakepulver og salt. Hakk opp marsipanen i små terninger på størrelse med rosiner og ha dem i bollen og rist på denne til marsipan terningene er dekket med mel. Det er viktig å sørge for at bitene ikke er sammenklistret, ellers kan du kan ende opp med store klumper av marsipan liggende på bunnen av kaken. Det kan være lurt å gå gjennom blandingen lett med fingrene for å trekke fra hverandre noen klumper.

[3] Hell blandingen av de våte ingredienser i bollen med de tørre, etterfulgt av begge ekstraktene. Ved hjelp av en bred slikkepott brett deigen sammen og rør så få ganger som mulig til røren er for det meste glatt. Hell røren i den forberedte kakeformen, og jevner ut toppen lett med en slikkepotten.

[4] Bak kaken i 40 til 50 minutter, til den er gyllenbrune på toppen og en kakepinne stukket inn i midten av kaken kommer ut ren. Mens kaken fortsatt er varm og rett ut av ovnen, hell amaretto eller rum over toppen, hvis du bruker dette, slik at den kan suges inn. La kaken avkjøles i formen.

Tips: Kaken blir best hvis den får ligge tett innpakket i plast på kjøkkenbenken i en til syv dager.