Martha Washingtons "Utmerkede Kirsebær Bounce"

Cherry Bounce_page_thumb[2]

Jenta som driver Revolutionary Pie skriver: Bounce er laget av sure kirsebær, sukker og brennevin som brandy, rum, eller whisky. Marthas oppskrift, som ble funnet i hennes papirer men ikke i hennes håndskrift, bruker konjakk. Denne drikken var en av Georges favoritter. Han tok det med på reiser – på en tur vest i 1784, på jakt etter en kommersiell vannvei fra Atlanterhavet til Mississippi-dalen, pakket han krukker med Madeira, port, og bounce.

Her er Martha Washington “Utmerkede Cherry Bounce”:

Martha Washington’s Great Cake 2Extract the juice of 20 pounds well ripend Morrella cherrys. Add to this 10 quarts of old french brandy and sweeten it with White sugar to your taste. To 5 gallons of this mixture add one ounce of spice such as cinnamon, cloves and nutmegs of each an Equal quantity slightly bruis’d and a pint and half of cherry kirnels that have been gently broken in a mortar. After the liquor has fermented let it stand close-stoped for a month or

Cherry Bounce

Tilpasset fra “Dining with the Washingtons”. Mengdene er kuttet ned til en tredjedel i forhold til originaloppskriften.

Ingredienser
3,2 kg frisk sure kirsebær
6 dl brandy
5 dl sukker, pluss mer etter behov
1 kanelstang, brutt i stykker
2 nellikspiker
1 1  cm stykke fersk hel muskatnøtt
(Eller ½ ts malt muskat)

Fremgangsmåte

[1] Fjern stenene i kirsebærene, klippe dem i to, og legg dem i en stor bolle. Mos kirsebærene med en potetmoser for  å trekke ut saften. Deretter press saften gjennom en finmasket sil, press med en treskje for å trekke ut all saften.

[2] Steriliser en treliters krukke med lokk. I krukken, kombinere juicen med konjakk og sukkeret under omrøring for å oppløse sukkeret.

[3] Dekk glasset med lokk og sett i kjøleskapet i 24 timer, rør eller riste den av og til.

[4] Fjern 5 dl saft fra krukken. Plasser i en kjele og la det småkoke over middels varme. Smak saften til og tilsett mer sukker hvis ønskelig. Tilsett kanel, nellik og muskat, og deretter dekke med lokk og la det småkoke i 5-10 minutter. Sett til side for å avkjøles til romtemperatur. Sil væsken, kaste kanel, nellik og muskat, hvis du bruker hel muskat.

[5] Hell den krydrede saften tilbake i krukken med den gjenværende juicen og rør. Dekk løst med lokket, og sett krukken til side i to uker, og rist forsiktig i på glasset av og til.

[6] Serveres ved romtemperatur, garnert med hele stenfrie kirsebær, hvis du vil. Oppbevar resten av bouncen i kjøleskapet.

Advertisements