Mascarponegratinerte Bjørnebær med Appelsin

Mascarponegratinerte Bjørnebær med Appelsin

Ingredienser
Mascarponegrateng:

250 g mascarponeost
2 stk eggeplommer
1 ts vaniljesukker

300 gr frosne bjørnebær
1 stk appelsin saft og skall
4 ts sukker

Slik gjør du

[1] Sett ovnen på 250 grader, bruk gjerne varmluft.

[2] Bland osten med eggeplommer og vaniljesukker. Bland de frosne bærene med appelsinsaft og -skall. Legg bærene i ovnsfaste porsjonsformer med en klatt ostekrem på toppen, og strø en ts sukker over hver skål.

[3] Sett skålene i ovnen i ca. 5 minutter, til osten har begynt å boble opp og sukkeret på toppen har smeltet.

Tips: Det er viktig at bærene fremdeles er godt frosne når de settes i ovnen. Hemmeligheten med denne desserten er kombinasjonen av varm, boblende ost sammen med bær som fremdeles er litt frosne. Kjempegodt!

Advertisements