Massaman Karri

Massaman curry_goodtoknow_page_thumb[2]

Denne klassiske, krydrede Thai massaman karri oppskriften er pakket full av deilig smak. Denne tradisjonelle thai karrien er laget med kokosmelk, massaman karri pasta og tamarind, og har poteter tilberedt med oksekjøtt noe som gjør dette til en solid middag. Hakkede peanøtter gir også en fin crunch.

Denne retten vil ta rundt 2 timer og 20 minutter å forberede og å lage og er definitivt verdt ventetiden! Denne oppskriften holder til 4 personer og eventuelle rester kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Varm opp grundig før servering igjen.

Serveres med klebrig duftende Thai ris for et komplett måltid. Hvis du liker retten, prøv også oppskriften med lam i stedet for oksekjøtt.

Ingredienser
2 ss vegetabilsk olje
1 løk i terninger
500 g grytekjøtt, kuttet i terninger
3 ss Massaman karri pasta *
400 ml boks kokosmelk
3 ss thai fiskesaus
400 g poteter, skrelt og grovhakket
2 ts tamarind pasta
Håndfull Thai basilikum blader
50 g hakket saltede peanøtter

* Massaman karri pasta er en duftende blanding av Thai krydder som sitrongress, galangal, reker pasta, chili og krydder. Du finner den i innvandrerbutikker eller de fleste større dagligvare-forretninger med egen reol for asiatisk mat

Metode

[1] Varm oljen i en stor gryte og stek løken i 5 minutter til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett kjøttet og stek til det er brunt.

[2] Tilsett massaman karri pastaen, kokosmelk, fiskesaus og nok vann til å bare dekke kjøttet. Kok opp og deretter setter du på lokket og redusere varmen til en lav småkoking.

[3] Kok i 1 ½ time eller til kjøttet er svært mørt. Tilsett potetene og bringe tilbake til koking og koke i ytterligere 30 minutter. Rør inn tamarind pastaen og basilikumbladene og dryss med peanøtter. Serveres med ris.