Mazariner

Oppskriften på en saftig julekake funnet på mills.no
Mazariner

Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer. En porsjon gir ca. 25 kaker.

Ingredienser
100 g margarin
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 egg, pisket
Fyll:
100 gram skåldede, malte mandler
1.5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 egg, store

Slik gjør du

[1] Del 100 g margarin i terninger. Smuldre margarin, hvetemel og bakepulver med fingrene. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 2 timer.

[2] Rør sammen skåldede, malte mandler, kremfløte, sukker og egg.

[3] Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer.

[4] Trykk deigen ned i formene og fordel fyllet.

[5] Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.

[6] Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.