Mazariner

En saftig småkakeoppskrift funnet på mills.noMazariner

Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer.

Blir ca. 25 kaker.

Ingredienser
100 g margarin eller smør
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 egg, sammenvispet
Fyll:
100 g skåldede, malte mandler
1 1/2 dl kremfløte
1 dl sukker
2 store egg

Slik gjør du

[1] Del Melange i terninger. Smuldre Melange, hvetemel og bakepulver. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap ca. 2 timer.

[2] Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer. Trykk deigen ned i formene og fordel fyllen som er rørt sammen.

[3] Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.

[4] Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.

Advertisements