Meksikansk Hønsesuppe

En rask suppeoppskrift “Mat for Travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982Meksikansk Hønsesuppe

 

4 porsjoner
Tilberedningstid uten koking av kraft: 15 min.
Koketid: Ca. 20 min.
Kan fryses.

Ingredienser
2 gulrøtter
2 purrer
2 stilker stangselleri
1 -2 ss smør eller fett fra kraften
1-1 1/2 liter silt kraft
4 flådde tomater (friske eller hermetiske)
2 ss finhakket persille
3 dl dypfryste maiskorn
3 dl kokt hønsekjøtt
salt, paprikapulver
ev. 50 g salte peanøtter

Fremgangsmåte

[1] Rens gulrøtter, purre og stangselleri og skjær alt i små biter. Surr grønnsakene i smør eller hønsefett.

[3] Tilsett kraften, tomatene delt i biter og persille. Kok opp og la suppen koke i ca. 15 min. Legg lokket bare halvveis over kjelen mens suppen koker.

[4] Skjær hønsekjøttet i strimler og tilsett dem og dypfryste maiskorn. Kok opp suppen igjen og smak den til med salt og paprikapulver. Knus ev. peanøttene i en morter og server dem i en skål for seg, slik at hver og en kan drysse litt over suppen.

Server pariserloff som tilbehør

Advertisements