Nettmelonsyltetøy

melonsyltetøy_page

000_nettmelon_crNettmelon har sitt navn etter det karakteristiske nettmønster den har på skallet. Skallet har en bunnfarge som er lys gul, og nettmønstret er grå-hvitt til nesten gyllenbrunt. Riktignok har mange andre meloner også et nettingmønster på skallet, men denne nettmelonen vi snakker om her dyrkes i Skandinavia. Nettmelon er en stor og rund melon med et gult og saftig fruktkjøtt. Den er faktisk noe større enn alle de andre sukkermelonene og kan få størrelse opp til 3 – 4 kilo. Smaken er aromatisk, søt og god.

Ingredienser
1 nettmelon (ca. 1 3/4 kg)
1 1/4 dl vann
1 kg sukker
saften av 2 sitroner
konserveringsmiddel

Fremgangsmåte

[1] Del melonen, fjern skall og kjerner og skjær kjøttet i store terninger. Vei fruktkjøttet, denne oppskriften er beregnet til 1 1/2 kg renset melon.

[2] Kok opp vann og sukker og la det småkoke i noen minutter. Tilsett melonterninger og sitronsaft.

[3] Kok syltetøyet over svak varme i ca. 1 time. Rør forsiktig av og til og fjern ev. skum.

[4] Trekk gryten vekk fra varmen og rør inn konserveringsmiddel etter anvisning på pakken.

[5] Fyll syltetøyet på rene, varme glass og lukk dem straks.