Middeladermandag – Mandelmelk

En mye brukt middeladeroppskrift  funnet på mediumaevum.tumblr.com
Middeladermandag - Mandelmelk

Mandelmelk var en standardi middelalderkjøkkenet. Den ble brukt i et bredt utvalg av retter som erstatning for melk eller fløte, spesielt på “fiskedager”, da kirken la restriksjoner på hva slags mat en kunne spise (de mest fremtredende var dagene under fastetiden). Heldigvis er mandelmelk raskt og enkelt å lage.

Ingredienser
2 kopper blancherte mandler
3 kopper varmt vann

Fremangsmåte

Mal mandlene fint, nesten som mel. Hell varmt vann over mandlene, og bland godt. La mandlene trekke i 10 til 15 minutter, rør noen ganger. Hell blandingen igjennom en fin sil ned i en mugge. Kast det faste stoffet. (Det kan brukes om igjen med mer vann, men den resulterende mandelmelken blir tynnere og vil ikke fungere så godt i oppskrifter).

Advertisements