Middelalder-Mandag – Arbolettys

Middelalder-Mandag - Arbolettys

Saara som driver One Year and Thousand Eggs skriver: Denne eggeretten er en slags eggerøre med urter. Det er veldig god med ristet brød.

Take Milk, Butter and Cheese & boil together, then take eggs & cast thereto, then take Parsley & Sage & hack it small & take powdered Ginger & Galingale & cast thereto, and then serve it forth

From Harleian MS 279, I Volume

Ingredienser
4 egg
½ dl [0,1 pt] frisk hakket persille
5 eller flere friske blader av salvie eller 1 ts tørket salvie
4 ss melk
½ dl [0,1 pt] revet ost
½ ts ingefær
½ ts galingale *
(salt)
smør

Fremgangsmåte

[1] Ha eggene i en bolle og visp. Ha en liten klump smør i en varm panne. Når smøret har smeltet, tilsett melk og revet ost. Rør hele tiden til osten har smeltet inn i melken og smøret. Vær veldig forsiktig så det ikke brenner seg! Deretter har du eggene i pannen.

[2] Rør ofte, tilsett hakket persille og hakket frisk salvie (eller tørket), ingefær, galingale og salt etter smak. Det bør gjøres når ostemassen i pannen nesten har stivnet. Pynt med revet ost.

Denne oppskriften er for 1-2 porsjoner

Saaras kommentarer

* Boken (Take a thousand eggs) sier at galingale er i slekt med ingefær og at den smaker som en ingefær og pepper blanding. Hvis du ikke har galingale kan du tilsette litt svart pepper til retten og litt mer ingefær.

Galingale eller galangalrot pulver er ikke veldig lett å få tak i, men kan finnes i noen online krydderbutikker.

Salt er ikke nevnt i originaloppskrift. Så du kan la det være hvis du vil. Jeg brukte det fordi retten smaker bedre med salt.