Middelalder Mandag – Hanoney

En historisk omelettoppskrift funnet på
One Year and Thousand Eggs
Middelalder Mandag - Hanoney

Take eggs, and draw the yolks and white through a strainer, And take onions, And Shred them small. And take fair butter or grease, and scarcely cover over the pan therewith. And fry the onions together, then let them fry together a little while. And take them up, And serve them forth so, all broken in a dish.

From Harleian MS. 4016, I Volume

Ingredienser
1 liten løk hakket
4 egg
Smør for steking
(salt og pepper)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne. Pisk eggene i en bolle og tilsett salt og pepper etter smak. Stek løkene til den er myk og gylden. Tilsett de piskede eggene og senk temperaturen litt. Rør forsiktig i eggene litt og la de steke ferdig. Stek til eggene har stivnet på toppen og bunnen er gyldenbrun. Brett omelett i to og server. Denne oppskriften er for 1-2 personer.

Saara som driver One Year and Thousand Eggs kommenterer:

Igjen er salt og pepper ikke oppført som ingredienser i den oversatte tekst. Det er ganske vanlig at salt ikke er nevnt i middelalderlige oppskrifter. Det betyr ikke nødvendigvis alltid at salt ikke skal tilsettes retten. Så du kan la vær å tilsette salt og pepper hvis du ønsker det.

Advertisements