Middelalder Mandag – Pokerounce

En historisk søtsakoppskrift funnet på Cook It!
Middelalder Mandag - Pokerounce

En søtsak fra middelalderen som ble spist på slutten av et måltidet. Sukker var en kostbar luksus så honningsøtede retter var populære. Utvalget av importerte krydder som ble brukt her ville fortsatt gjort dette til en kostbar rett. Galingale er et aromatisk krydder, litt som ingefær, men verdt å bruke hvis du kan få tak i det.

Denne retten er ikke ulik moderne honningretter som du kanskje kjenner til, for eksempel baklava.

Ingredienser

170 g honning
1/2 ts hver malt ingefær, kanel, muskatnøtt
1/2 ts galingale
(Tilsett til mer ingefær hvis du ikke kan få tak i det)
En klype malt svart pepper
(Dette gir varme, men kan ikke smakes)
En håndfull pinjekjerner
4 tykke skiver mørkt brød

Fremgangsmåte

[1] Vei honningen ved å veie den tomme kjelen og hell deretter honningen i den mens du ser på skalaen.

[2] Sett kjelen på plate og tilsett krydderet og varm opp blandingen. Ikke overopphet den, ellers karamelliserer den seg.

[3] Rist brødet lett, kutt i trekanter og ordne de på 4 tallerkener. Øs over krydret honning.

[4] Ordne pinjekjernene på toppen (Hvis du legger disse på først, vaskes de av det ristede brødet av honningen)

4 porsjoner

Advertisements