Middelaldermandag – Brawune Fryes

En svinekjøttoppskrift fra 1400tallet funnet på  Let Hem Boyle
Middelaldermandag - Brawune Fryes

saara_thumb[11]_thumbSaara som driver Let Hem Boyle skriver på bloggen: Denne bloggen handler om historisk matlaging, hovedsakelig med fokus på middelalder- og renessanseperiodene. Jeg håper du vil bli inspirert og se at matlaging er morsomt og enkelt. De moderniserte oppskrifter er bare mine forslag, så vær så snill å prøve og lage dine egne! Denne bloggen og materialet er på engelsk og på finsk. Sjekk ut den øverste linjen på bloggen! Du finner alle oppskrifter der 🙂 Nyt!

Original oppskrift:

Take Pork & cut it thin. Then take yolks of Eggs, & some of the white therewith; then take manchet Flour, and draw the Eggs through a strainer; then take a good quantity of Sugar, Saffron & Salt & cast thereto, & take a fair pan with Fresh grease, & set over the fire, & when the grease is hot, take the Pork, and put in batter, & turn it well therein, and then put it in the pan with the grease, & let fry together a little while; then take it up into a fair dish, & cast Sugar thereon & serve hot.

Take a thousand eggs or more, I Volume, Harleian MS. 279, c. 1420

Ingredienser

200 g svinekjøtt

2 eggeplommer

1 egg hvit

½ dl mel

En klype safran

2 ss sukker

1 ts salt

Smør eller olje til steking

Sukker til garnityr

Fremgangsmåte

Skjær svinekjøttet i tynne stykker. Lag en røre av eggeplommer, egghvite, mel, saffran, sukker og salt. Varm smøret (eller oljen) i en stekepanne. Dyp svinekjøttstykkene i røren og stek kjøttet til det er ferdig. Fjern kjøttet fra pannen og garner det med sukker. Server retten varmt.

2 porsjoner