Middelaldermandag – Eplemosdessert

En dessert/snacks oppskrift fra Stuarttidens England
funnet på
 CookIt!

Middelaldermandag - Eplemosdessert

I Stuart tidens England var matlagingsmetodene mye som de hadde vært i århundrer. Det meste av maten ble fortsatt tilberedt over åpne varme, så mye som mulig utendørs, ellers ble husene fylt med røyk og faren fra brann var mye større.

Utstyret for grilling ble forbedret og ble lettere å bruke, ellers var panner til steking og kokekar til å koke i det viktigste matlagningsutstyret.

Denne oppskriften er enkel, men næringsrik, ved hjelp av egg og epler, som begge var lett tilgjengelig på landsbygda der de fleste fortsatt levde. Tilsetningen av rosiner og ingefær (begge importert fra utlandet) var for dyr for de fleste vanlige mennesker, og ble brukt sparsomt til og med av bedrestilte.

Ingredienser
3 myke modne epler
En håndfull rosiner
Et par dråper rosevann
En klype eller to ingefær
2 egg
En liten mengde smør til stekingen

Fremgangsmåte

[1] Legg en stekepanne på et stativ i nærheten av glørne og la den bli varm. (Se bildet)

[2] Skrell eplene, fjern kjernehuset og del eplene i fire og skjær de så i små biter og legg de i en bolle.

[3] Bruk den flate enden av en visp eller en treskje til å mose eplene med.

[4] Kutt opp rosinene i små biter og ha de i eplemosen.

[5] Tilsett en liten mengde ingefær og noen få dråper rosevann og bland.

[6] I en annen bolle pisk sammen to egg til de er godt blandet.

[7] Tilsett eggene i epleblandingen og rør ingrediensene godt sammen.

[8] Ha en liten mengde smør i stekepannen og legg to eller tre skjeer av blanding i pannen.

[9] Flatt blandingen ut med en treskje før du snur de og steker de på den andre siden.

[10] Flytt de ferdigstekte over på en tallerken.

[11] Gjenta denne prosessen til hele blandingen er brukt opp.

[12] Server.

Advertisements