Mini Kyllingpizzaer

Mini Kyllingpizzaer

Mini pizzaer som disse er både morsomt å lage og morsomt å servere. Fyllet kan varieres og det gir deg sjansen til å bake en rekke forskjellige pizzaer på en gang. Fungerer flott både som lunsj, i piknikkurven og til ettermiddagsteen.

Ingredienser
450 g fersk pizzadeig *
3 dl hakket stekt kylling *
1,2 dl din favoritt pizza saus, fordelt
2 ss maisenna, fordelt
1 ss hvetemel
2 ss olivenolje
½ ts italiensk krydder
1,2 dl grovt revet mozzarella ost
0,6 dl roquefortost smuler, fordelt
Pynt (valgfritt):
skivet vårløk
hakket selleri
persillen

* Fersk pizzadeig og ferdigstekt kylling får du kjøpt de fleste steder og det gjøt disse mini kyllingpizzaene raske å lage.

Fremgansmåte

[1] La pizza deigen hvile på kjøkkenbenken ved romtemperatur i 1 time før bruk.

[2] Forvarm ovnen til 230°.

[3] Plasser en pizzastein i ovnen mens ovnen under forvarmingen. (En ovnsplate kan brukes hvis du ikke har en pizzastein.)

[4] I en liten bolle, bland kylling og 0,6 dl pizzasaus og bland med fingrene for å dekke kyllingbitene. Sett til side.

[5] Dryss arbeidsflate med en spiseskje maisenna.

[6] Kutt pizzadeigen i 8 like store deler, legg de på arbeidsflaten og strø lett med mel. kjevl hver del ut ut til en 15 cm skive.

[7] Pensle hver skivene lett med olivenolje. Dryss med italiensk krydder. fordel mozzarella, kylling og 3 ss blåmuggost på skivene.

[8] Fjern oppvarmet pizza stein fra oven, og dryss med resten av maisennaen. Plasser forsiktig pizzaene på pizzasteinen og sett den tilbake i ovnen.

[9] Stek pizzaene til det er gyllene, 8-10 minutter. Fjern fra ovnen, og dryss med resterende 0,6 dl pizzasaus og resterende 1 ss blåmuggost, om ønskelig.

[10] Pynt med vårløk, selleri og persille, om ønskelig.

Advertisements