Miniatyr Quicher med Gorgonzola

Miniatyr Quicher med Gorgonzola

Den skarpe smaken av gorgonzolaost gir en ekstra snert til disse miniatyr Quichene.

Ingredienser
3,5 dl mel
115 g pluss 5 ss kaldt usaltet smør i terninger
¼ ts salt
1,2 dl pluss en spiseskje rømme
0,8 dl finhakket sjalottløk
1 ½ ss extra virgin olivenolje
115 g kremet blåmuggost, for eksempel Gorgonzola
2 store egg, lett pisket
2 ss kremfløte
2 ss crème fraîche
¼ ts grovt salt
¼ ts malt svart pepper
⅛ ts fersk revet muskat
Garnityr:
Hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

[1] Puls mel, smør og salt sammen i bollen til en food prosessor til blandingen ligner grov mel. Tilsett rømme, og puls til blandingen kommer sammen og er glatt. Plasser deigen i en lufttett beholder, og avkjøl i 2 timer, eller til godt avkjølt.

[2] Forvarm ovnen til 205 C.

[3] På en melet overflate, rull deigen til 1/2 cm tykkelse, og stans ut 8 (11 – 12 cm) runde skiver. Plasser hver skive i en 9 cm liten riflet terteform, trykke deigen godt inn bunnene og opp sidene. Prikk bunnen av hver deig med en gaffel; dekk deigen med bakepapir, og fyll med med tørre erter eller bønner for og holde deigen på plass.

[4] Stek i 10 minutter; fjern erter/bønner og stek i ytterligere 3 til 5 minutter, eller til skorpen er gyllen. Fjern quichebunnene fra formene og kjølig.

[5] I en liten stekepanne over middels høy varme, kombinere sjalottløk og olje, og stek i 4 minutter, eller til de er myke. I en medium bolle, visp sammen blåmuggost, egg, fløte og crème fraîche til det er godt blandet. Rør i sjalottløk, salt, pepper og muskat, og visp til blandingen er stort sett jevn og godt samlet.

[6] Fordel eggeblandingen jevnt i quichebunnene. Stek i 8 til 12 minutter, eller til sentrene er stivnet. Avkjøl litt; pynt med gressløk, om ønskelig. Serveres varme.

Advertisements